Autor: Raigo Neudorf • 20. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prototüübi loomiseks küsib raha 19 elektroonika ja mehhaanika ideed

Prototüüpide loomiseks ellu kutsutud rahastu Prototron kogus kolmandas taotlusvoorus 57 nutikat ideed, teatas Tallinna Teaduspark Tehnopol.

Seekordses voorus otsisid meeskonnad lahendusi nii tänavate löökaukude parandamisele kui avanenud elektriturul kasulike otsuste tegemiseks. Valdkonniti laekus enim taotlusi elektroonika ja mehhaanika (19 taotlust) ning info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (14 taotlust) valdkondades. Keskkonnatehnoloogia valdkonnas esitati rekordiliselt 10 taotlust.

„Taotlusvoor näitas, et Eestis ei looda uusi tooteid ainult IT valdkonnas ning nutikad ideed tekkivad käsikäes ühiskonnas esinevate probleemidega. Seetõttu paistsid taotluste hulgast silma näiteks lahendused, mis muudaksid kevadiste löökaukude lappimise kiireks ja kuluefektiivseks, aitaksid tarbijatel orienteeruda ja tarkasid otsuseid teha avanenud elektrituru tingimustes või hoopis lühendaksid arstiootejärjekordi telemeditsiini uudsete teenuste abil,“ kommenteeris taotlusi Tehnopoli juhatuse liige Pirko Konsa.16. aprilliks selguvad need projektid, mille elluviimist Prototroni rahastust täies mahus finantseeritakse.

Taotluse esitanud ideede hindamisel ja parimate selgitamisel lähtutakse prototüübi ärilisest potentsiaalist, uudsusest ja teostavast meeskonnast. Taotletavale rahasummale seejuures piiranguid ei ole.

Prototron rahastu asutasid Swedbank, Tallinna Teaduspark Tehnopol ja Tallinna Tehnikaülikool. Kolmel järjestikusel aastal toetatakse uusi nutikaid ideid 120 000 euro ulatuses.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077