Autor: Hannes Sarv • 13. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes saab tööandjate juhiks? 

Tänasel koosolekul valib tööandjate keskliidu volikogu uue juhi. Esimehe kandidaate oli eilse seisuga kaks – senine juht Enn Veskimägi ja eelmise volikogu aseesimees Jüri Käo.

Standardi juht ja suuromanik Veskimägi on tööandjate keskliidu volikogu juhtinud 2003. aastast. Ka NG Investeeringute kaudu nii jaekaubanduses kui toidutööstuses tegutsev Käo on sellel positsioonil varem olnud: aastatel 1997 - 2003. 2010. aastal valitud volikogus oli Käo aseesimees.

"On volikogu liikmeid, kes mind kandidaadiks on esitanud, ja ma olen otsustanud, et kandideerin," kinnitas Käo eile. Veskimägilt kandideerimise kohta eile kommentaari saada ei õnnestunud.

Ajakirjanikke ega fotograafe täna Toompeal Tööandjate Majas toimuvate valimiste juurde ei lubata. Sõelale jäänud juhi kandidaatidest ei soovinud keskliidu volikogu liikmed enne valimispäeva täpsemalt rääkida.

Keskliidu volikogusse kuuluv Lemminkäinen Eesti juht Sven Pertens kinnitas, et Käo ja Veskimägi kandidatuurist on mitteametlikult räägitud, ent nad ei pruugi jääda ainsateks kandidaatideks. "Võib tulla ka muutusi, kuna kandidaate esitatakse kohapeal," märkis ta.

Kolmanda nimena on varem ajakirjandusest läbi jooksnud Eesti Telekomi juht Valdo Kalm: tema väidetava kandidatuuri märkis mõne nädala eest Eesti Ekspressis avaldatud arvamusartiklis üles Ekspress Grupi suuromanik Hans H. Luik. Kandideerimise kohta ei õnnestunud temalt eile siiski kommentaari küsida.

Kalmu kandidatuuri kahjuks räägiks väidetavalt asjaolu, et mitmed volikogu liikmed loodavad juhiks leida Eesti ettevõtja - sellist, kes oma firmaga Eestis toimetab.

Jüri Käo sõnul on hea, kui kandidaate on rohkem kui üks. "See näitab organisatsiooni tervet olukorda ja et käib reaalne valimine. See käib demokraatliku organisatsiooni juurde," ütles ta. "Minu arust on päris tore, et on mitu kandidaati, võib-olla tuleb homme veel kedagi juurde," lisas Käo.

Täna kl 15 valib tööandjate volikogu kolmeks aastaks volikogu esimehe ja kuni viis aseesimeest.

2010. aastal valitud volikogu esimees oli Enn Veskimägi, aseesimehed Jüri Käo, Valdo Kalm, Koit Uus ja Meelis Virkebau.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077