65% Baltimaade ettevõtetest tunneb tööjõupuudust

65 protsenti Baltimaade ettevõtetest tunneb tööjõupuudust, vahendab Talouselämä rahvusvahelise konsultatsioonifirma Grant Thorntoni raportit.

Vastava näitajaga asuvad Balti riigid Kanadaga ühel joonel ja tegu on globaalsest keskmisest märksa kõrgema näitajaga.

Soomes ei leia endale vajalikku tööjõudu 38 protsenti ettevõtetest ning see näitaja on Põhjamaade keskmisest 10% kõrgem. Näiteks Rootsis ei leia vajalikku tööjõudu 21% ettevõtetest, Norras 35% ettevõtetest ning Taanis on vastav näitaja kõigest 12%.

Kõige suurem põud vajalike töökäte järele valitseb aga Austraalias, kus 68% tööandjatest tunnistab tööjõupuudust. Raskusi uute töötajate leidmisel esineb ka Venemaal (61%), Lõuna-Aafrikas (58%) ja Ladina-Ameerikas (53%). Kõige suurem põud valitseb maailmas eri- ja tehniliste oskustega töötajate järele.

Raportis juhitakse tähelepanu ka sellele, et teatud riikides on sobiva tööjõu leidmine üsna pikk protsess. Keskmiselt võtab maailmas professionaalse tööjõu leidmine aega 70 päeva, Soomes on vastav näitaja veidi kõrgem – 75 päeva. Rootsis on vastav näitaja 68, Taanis 71 ja Norras 91 päeva.

Kõige kiiremini leiavad sobiva töötaja endale Hiina ettevõtted, kellel kulub selleks keskmiselt 37 päeva. Samas Jaapanis võtab see protsess aega keskmiselt 116 päeva.


21. märtsil toimub Tallinnas Tööstuse tööjõukonverents "Kuidas tulla toime tööjõupuuduse olukorras," kus spetsialistid ja tuntud ettevõttted jagavad kogemusi tööjõuteemadel. Täpsem info konverentsi kohta SIIN.

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara