Elering: uus elektrikaabel toob aastas 50 mln kasu

Eleringi teatel on järgmisel aastal EstLink 2 kaabli kasutuselevõtu mõju igal ajahetkel keeruline hinnata, kuid analüüs näitab, et kaabel toob aastas 50 miljonit eurot kasu nii tarbijaile kui ka tootjaile.

Järgneb Eleringi kommunikatsioonijuhi Ain Kösteri kommentaar:

EstLink 2 rajatakse tänu sellele, et meil on nüüd täielikult avatud turg. Turg on olnud EstLink 2 eeldus, mitte vastupidi. Otsus turu avamise kohta 2013. aasta algusest sündis eelmise kümnendi algul Eesti Euroopa Liiduga liitumisläbirääkimiste käigus. Estlink 2 polnud siis veel kindlasti plaanis.

EstLink 2 projektiga alustas Elering 2008. aastal peale vastava investeerimisotsuse vastu võtmist ning projekti varaseimaks võimalikuks valmimise tähtajaks hinnati siis 2014. aasta algust. Alates sellest on projekti tööd olnud ajagraafikus. Hetkel kehtiva plaani alusel on kavas ühendus turu kasutusse anda 31.01.2014.

EstLink 2 töösse viimisega tekib Eesti ja Soome vahele täiendav võimalus 650 MW võimsuse üle kandmiseks. Reaalsed elektrituru hinnad sõltuvad turul valitsevast olukorrast ning seetõttu on elektritarbijate võitu igal ajahetkel äärmiselt keeruline prognoosida. Samas on sotsiaalmajandusliku kasu analüüs näidanud, et EstLink 2 toob aastas kasu 50 miljonit eurot meie tarbijatele ja tootjatele.

Osale arutelus

  • Rainer Saad

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara