Autor: Rainer Saad • 20. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elering: uus elektrikaabel toob aastas 50 mln kasu

Eleringi teatel on järgmisel aastal EstLink 2 kaabli kasutuselevõtu mõju igal ajahetkel keeruline hinnata, kuid analüüs näitab, et kaabel toob aastas 50 miljonit eurot kasu nii tarbijaile kui ka tootjaile.

Järgneb Eleringi kommunikatsioonijuhi Ain Kösteri kommentaar:

EstLink 2 rajatakse tänu sellele, et meil on nüüd täielikult avatud turg. Turg on olnud EstLink 2 eeldus, mitte vastupidi. Otsus turu avamise kohta 2013. aasta algusest sündis eelmise kümnendi algul Eesti Euroopa Liiduga liitumisläbirääkimiste käigus. Estlink 2 polnud siis veel kindlasti plaanis.

EstLink 2 projektiga alustas Elering 2008. aastal peale vastava investeerimisotsuse vastu võtmist ning projekti varaseimaks võimalikuks valmimise tähtajaks hinnati siis 2014. aasta algust. Alates sellest on projekti tööd olnud ajagraafikus. Hetkel kehtiva plaani alusel on kavas ühendus turu kasutusse anda 31.01.2014.

EstLink 2 töösse viimisega tekib Eesti ja Soome vahele täiendav võimalus 650 MW võimsuse üle kandmiseks. Reaalsed elektrituru hinnad sõltuvad turul valitsevast olukorrast ning seetõttu on elektritarbijate võitu igal ajahetkel äärmiselt keeruline prognoosida. Samas on sotsiaalmajandusliku kasu analüüs näidanud, et EstLink 2 toob aastas kasu 50 miljonit eurot meie tarbijatele ja tootjatele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077