Autor: Raigo Neudorf • 1. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektroskandia juht: energiasäästu teema pole kuigi popp

OÜ Elektroscandia Baltics juhatuse esimehe Kristo Reinholdi kinnitusel pole energiasäästu teema paljude ettevõtete hulgas täna kuigi aktuaalne.

„Ega sellele (energiasäästule – toim.) eriti ei mõelda, kui just ise tagant ei surgi,” märkis Reinhold. „Kui ise kohale minna ja teemast rääkida, hakatakse vaikselt mõtlema.”

Siiski tunnistas ta, et viimastel aastatel on ettevõtete suhtumine energia säästmisse paremuse poole liikunud.„2-3 aasta eest ei võetud sind sellise jutuga isegi kuulda. Suhtumine oli umbes selline, et väga hea ja tore jutt, aga meid see ei huvita. Täna on suhtumine natuke parem.”Reinholdi arvates peitub põhjus, miks paljusid äriühinguid energiasäästu teema ei huvita, selles, et energiakulud veel ettevõtteid ei pitsita.„Kui see hakkab rahakotti pigistama, muutub ka suhtumine,” hindas Reinhold.Tema sõnul saab paralleele tõmmata buumiaegse ajaga, mil ettevõtted palkasid iga töö peale eraldi inimese.„Kui lõpuks pauk käis, hakati mõtlema. Täna on ettevõtetes töökorraldus võrreldes buumiajaga kapitaalselt muutunud. Energiasäästu teema jõuab ka ühel hetkel sinnamaani, kuna energia hind kasvab pidevalt.”

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077