Autor: Ave Lepik • 27. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lasnamäele kerkib moodne tööstuskvartal

Tallinna linnavalitsus kehtestas Lasnamäel Betooni tänaval asuvate vanade tootmishoonete asemele moodsa tervikliku kvartali. Kinnistu omanik on Betooni Kinnisvara OÜ.

Tallinna linnavalitsus kehtestas Betooni tn 18 kinnistu detailplaneeringu, mis võimaldab rajada 9,23 ha suurusele maa-alale kuni 14 tootmis- ja ärihoonet.

Detailplaneering võimaldab rajada alale kaks 1-korruselist tootmishoonet, kuus kuni 5-korruselist tootmishoonet ja kuus kuni 5-korruselist tootmis- või äri- ja tootmishoonet.

Planeeringuala asub Lasnamäe linnaosas Sõjamäe tööstusrajoonis. Kinnistul asuvad praegu autoteenindus, kunagise eksperimentaaltehase “Ehitusdetail” hooned ning mõned pooleli ehitised, ASi Eesti Gaas katlamaja ning ASile Eesti Energia kuuluv alajaam.

Betooni tn 18 kinnistu detailplaneeringu koostas Linnaruumi OÜ. Detailplaneering võeti vastu Tallinna Linnavalitsuse 9. juuni 2010 korraldusega. Detailplaneeringu avaliku väljapaneku ajal ei esitatud ühtegi vastuväidet ega ettepanekut.

Kuna Betooni tn 18 kinnistu omanik soovis pärast detailplaneeringu vastuvõtmist ja avalikku väljapanekut detailplaneeringu lahendust muuta – korrigeerida kruntide arvu ja suurust, hoonestusalade ulatust ja hoonete arvu, parkimislahendust ja haljaspinna osakaalu – tunnistati vastuvõtmise korraldus kehtetuks ning Tallinna linnavalitsuse 11. jaanuari 2012 korraldusega võeti vastu muudetud planeeringulahendus, mis oli avalikul väljapanekul 27. veebruarist kuni 11. märtsini 2012. Detailplaneeringu avalik arutelu toimus 11. aprillil 2012.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077