Autor: Marta Jaakson • 7. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia konkurent tuleb aasta alguses Balti börsile

Latvenergo, kelle toodetud elektrienergiat saavad Eesti eratarbijad juba järgmisest kuust osta, tutvustas eile Tallinnas kohalikele institutsionaalsetele investoritele oma võlakirjamüügi põhiprospekti.

Kui esimeses ringis müüakse võlakirju suurinvestoritele, siis teises voorus on ka väikeinvestoritel võimalik Läti energeetikafirma võlakirju endale soetada.

Energeetikafirma müüb nii euro- kui lativõlakirju. Pakkumise täpne maht ja võlakirja pealt teenitav intressimäär kujunevad emissiooni käigus, kuid võib arvata et tähtajaliste hoiuste ülimadalate intresside kõrval tuleb võlakirjade tootlus atraktiivne.

Erinevalt Eesti Energiast ja Eleringist, kelle võlakirjad on noteeritud Londoni börsil toob Läti energeetikafirma Balti börsile.

Latvenergo juhatuse liige Zane Kotane põhjendas Balti turu eelistust Skandinaavia ja Londoni börsi ees põhiliselt kohalike investorite valmisoleku ja sooviga Balti turul aktiivsemalt tegutseda.

"Meie arvates on praegu hea võimalus olla kohalikul turul," ütles Kotane. Samuti nentis ta, et Londoni börsile minekuks on nende likviidsus ning laenusoovid liiga väikesed.

Latvenergo investorid on hetkel kommertspangad, pensionifondid, ent oodatakse ka institutsionaalseid investoreid. Eraisikud esimesel emissioonil ilmselt 100 000 euro suuruse piirangu tõttu otse ei investeeri, ent järgmise emissiooni nominaal tuhat eurot võimaldab ka neil investeerida.

Loe pikemalt juba tänasest Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077