Autor: Indrek Kald • 22. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Latvenergo teatab oma hinnad septembris

Läti elektrimüüja Latvenergo avalikustab Eesti eraisikutele suunatud hinnapaketid ja liitumisvõimalused 19. septembril.

"Oleme otsustanud nii eraisikutele kui ka kõikidele äritarbijatele suunatud hinnapaketid avalikustada 19. septembril – see annab kõikidele tarbijatele piisavalt aega, et langetada enda jaoks kõige soodsam otsus," ütles Latvenergo Eesti turu juht Raivo Videvik.

Tema sõnul peaksid kõik tutvuma Eesti Energiaga konkureerivate elektrimüügifirmade pakkumistega. "Tänu järgmisest aastast toimivale täielikult avatud turule on kõigil võimalus ise otsustada, kelle käest ja millistel tingimustel nad elektrit ostavad. See on äärmiselt oluline otsus, mis mõjutab otseselt pere rahakotti," ütles Videvik.

Latvenergo tegutseb Eesti elektriturul 2010. aastast, mil siinne elektriturg avanes suurettevõtetele. Veidi enam kui kahe aastaga on Latvenergo oma positsiooni Eestis tugevdanud ja teenindab tänase seisuga umbkaudu kolmandikku avatud energiaturu klientidest.

Kui 2010. aastal müüs Latvenergo Eestisse 0,14 teravatt-tundi (TWh) elektrit, siis mullu juba 0,5 TWh, mis moodustab 7% kogu energiatarbimisest Eestis.

Reguleeritud ja avatud energiaturul tegutsev Latvenergo on Läti suurim energiatootja ja suuruselt teine taastuvenergia tootja Euroopa Liidus. Latvenergo turuosa Balti energiaturul on 35%, kokku on firmal ligikaudu miljon klienti.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077