Autor: Katre Pilvinski • 3. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Molycorpi teise kvartali käive kasvas 5%

Molycorpi korporatsiooni selle aasta teise kvartali müügitulu oli 104,6 mln USD ehk 5% enam kui 2011. aasta samal ajavahemikul.

Oma osa selles oli eelmise aasta teises kvartalis omandatud ettevõtetel Molycorp Silmet ja Molycorp Metals & Alloys, ning tänavu 11. juunil liitunud Molycorp Canadal (endise nimetusega Neo Materials), teatas ettevõte.

Molycorpi teise kvartali brutokahjum oli 4.1 mln USD, samas kui 2011. a teise kvartali brutokasum oli 56,7 mln USD. Brutokasumit kahandasid väiksemad müügimahud, madalamad hinnad, kasvanud tootmiskulud ja Molycorp Canada omandamisega seotud tehingukulud. Kvartali brutokahjumit mõjutasid negatiivselt 30.4 mln USD ulatuses teatud laovarude väärtuse alandamine, ostuanalüüsi mõju, väärtpaberite müük oma töötajatele ja muud ebakorrapärased kulud.

Molycorpi teise kvartali kahjum tavaaktsionäridele oli 67,6 mln USD ehk lahjendatud puhaskahjum 0.71 USD aktsia kohta. Korrigeeritud lahjendatud puhaskahjum 0,03 USD aktsia kohta peegeldab äritegevuse laiendamisega seotud, mittetavapäraseid ja teatud mitterahalisi kulutusi.

Ettevõtte president ja tegevjuht Mark Smith usub, et 2012. a teises kvartalis on enamiku meie toodete hinnad stabiliseerunud või vähemalt langevad need märksa aeglasemas tempos kui aasta algupoolel.

Jälgides praegu haruldaste muldmetallide ärivaldkonnas toimuvat, võib tema sõnul eeldada, et kolmandas ja neljandas kvartalis jäävad rahavood äritegevusest siiski oodatust väiksemaks. Sestap püüab ettevõte leida täiendavaid rahastamisvõimalusi tegevuskulude ja kapitalikulutuste finantseerimiseks.

Kapitalikulutuste maht projekt Phoenixi 1. ja 2. etapile ning teistele kapitaliprojektidele Molycorpi Mountain Passi üksuses on 2012. aasta teisel poolel eeldatavasti ligi 289 mln USD. Kõik muud kapitalikulutused kogu ettevõttes (sh Molycorp Canadas) on eeldatavasti umbes 17 mln USD järelejäänud aasta jooksul.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077