Politsei puistas metallikokkuostjaid

Politsei ja keskkonnainspektsioon kontrollisid möödunud nädalal 12 metalli kokkuostupunkti üle Eesti, mille käigus avastati mitmeid jäätmekäitlusnõuete rikkumisi.

Kumbki ametkond kontrollis metallikokkuostjaid eelkõige oma kohustustest lähtuvalt: politsei võimalike metallivarguste avastamiseks, keskkonnainspektsioon jäätmeseaduse nõuete täitmist silmas pidades. Kogemused näitavad, et seal, kus on probleeme jäätmekäitlusnõuetega, ollakse ka altid kokku ostma varastatud metallesemeid, nagu kaevukaaned, vaskkaablid ning elektri- ja kommunikatsiooniseadmete vaskdetailid.

Mitmes kokkuostukohas tuvastati, et erinevaid jäätmeid võeti vastu käitlemisloata. Nõutavat luba omamata käideldi näiteks romusõidukeid ja akusid. Ühes kohas avastati jälgi jäätmete põletamisest, mis on samuti keelatud. Puudusi leiti ka arvestuse pidamises jäätmete üle.

Keskkonnainspektsioon alustas rikkumistega seoses kaheksa väärteomenetlust ja tegi ühe suulise märkuse. Politsei alustas ühe väärteomenetluse ning leidis ühest kokkuostupunktist mitmeid esemeid, mis konfiskeeriti kriminaalmenetluse raames.

Keskkonnainspektsiooni keskkonnakaitse osakonna juhataja Silva Prihodko hinnangul läks ühisreid korda. "Kontrollitavad objektid valiti välja eelinfole tuginedes ning seetõttu olid tulemused üsna ootuspärased," ütles Prihodko.

Osale arutelus

  • Anne Oja

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara