Autor: Anne Oja • 30. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Politsei puistas metallikokkuostjaid

Politsei ja keskkonnainspektsioon kontrollisid möödunud nädalal 12 metalli kokkuostupunkti üle Eesti, mille käigus avastati mitmeid jäätmekäitlusnõuete rikkumisi.

Kumbki ametkond kontrollis metallikokkuostjaid eelkõige oma kohustustest lähtuvalt: politsei võimalike metallivarguste avastamiseks, keskkonnainspektsioon jäätmeseaduse nõuete täitmist silmas pidades. Kogemused näitavad, et seal, kus on probleeme jäätmekäitlusnõuetega, ollakse ka altid kokku ostma varastatud metallesemeid, nagu kaevukaaned, vaskkaablid ning elektri- ja kommunikatsiooniseadmete vaskdetailid.

Mitmes kokkuostukohas tuvastati, et erinevaid jäätmeid võeti vastu käitlemisloata. Nõutavat luba omamata käideldi näiteks romusõidukeid ja akusid. Ühes kohas avastati jälgi jäätmete põletamisest, mis on samuti keelatud. Puudusi leiti ka arvestuse pidamises jäätmete üle.

Keskkonnainspektsioon alustas rikkumistega seoses kaheksa väärteomenetlust ja tegi ühe suulise märkuse. Politsei alustas ühe väärteomenetluse ning leidis ühest kokkuostupunktist mitmeid esemeid, mis konfiskeeriti kriminaalmenetluse raames.

Keskkonnainspektsiooni keskkonnakaitse osakonna juhataja Silva Prihodko hinnangul läks ühisreid korda. "Kontrollitavad objektid valiti välja eelinfole tuginedes ning seetõttu olid tulemused üsna ootuspärased," ütles Prihodko.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077