Autor: Tanel Raig • 16. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maag tegi 40 aasta suurima investeeringu Virumaa piimatootmisse

Maag Piimatööstus avab Jõhvi tootmisüksuse laienduse, mille tulemusena lisandub ettevõttele 3400 m² tootmis- ja laopinda.

Uue sisseseade ja tehnoloogia kasutuselevõtuga suudab Maag Piimatööstus töödelda kuni 280 tonni toorpiima päevas. Maag Piimatööstuse juhi Valdis Noppeli sõnul suureneb juurdeehituse tulemusena ettevõtte koguvõimsus ja paraneb tootmisdünaamika. Üle viie miljoni euro suurust investeeringut toetas ka EAS tehnoloogia investeeringute meetmest. „Tegemist on pretsedenditu projektiga, kuna viimane võrreldavas suurusjärgus investeering Virumaa piimatootmise ettevõttesse tehti 1970. aastatel,” kommenteeris Maag Piimatööstuse juht.

Kõik kulutused seoses Rakvere tootmise integreerimisest Jõhvi moodustavad Noppeli hinnangul ligi seitse miljonit eurot. Noppeli sõnul tuleb Jõhvi tehase juurdeehituse suurimateks plussideks pidada tootmise muutumist universaalsemaks ja multifunktsionaalsemaks. ”Saame tootesegmentide lõikes tegevusi paremini planeerida, reageerime turunõudlusele paindlikult ning oleme konkurentsivõimelisemad,” ütles Noppel. Ta lisas, et konkurents Eesti piimaturul on tihe ja tarbija hindab ning ostab vaid kõige paremaid tooteid.

Maag Piimatööstuse mahuline turuosa Eesti jaeturul (koos private labeliga) on 21 protsenti. Võrreldes 2009. aastaga on Maag Piimatööstus oma turuosa kahekordistanud. AS Maag Piimatööstusele kuulub tehas Jõhvis kaheksandat aastat, pärast Jõhvi Piima varade ostu 2003. aastal.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077