Horizon säästab uue investeeringuga energiakuludelt 2,5 miljonit eurot

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS käivitas uue tselluloosikeeduliini, mis on osa 55 miljoni euro suurusest kolmeaastasest investeerimisprogrammist.

„Uus tehnoloogia vähendab vabriku energiakulu 25 protsenti ning veetarbimist 0,7 miljoni kuupmeetri võrra aastas. Vabriku CO2 heitmed vähenevad 35 protsendi võrra ning energia kokkuhoid ulatub aastas 2,5 miljoni euroni,” tõi Horizon Tselluloosi ja Paberi ASi juhatuse liige Aime-Kersti Kelder esile uue tehnoloogia kasusid. CO2 heitmed vähenevad mahus, mis võrdub 5000 auto liiklusest kõrvaldamisega. Peale selle on ettevõte viimasel viiel aastal kärpinud CO2 heitmeid poole võrra.

Horizon Tselluloosi ja Paberi juhatuse esimees Ashwani Sharma on varem öelnud, et tänu investeeringule hoiab Horizon aastas energia arvelt kokku 2,5 miljonit eurot.

Horizonil on investeerimisprogrammi osana kavas rajada 30 megavatise võimsusega tööstuslik koostootmisjaam, mis hakkab kasutama biomassi ning tootma rohelist energiat, tagades peaaegu täielikult ettevõtte varustamise omatoodetud energiaga.

Uue tselluloosikeeduliini tarnis globaalne tehnoloogiaettevõte Metso ning see koosneb kahest katlast laiusega 5,3 meetrit ning kõrgusega 18 meetrit ja kolmest akumulaatorist, mille vastavad mõõtmed on 4,8 meetrit ning 22 meetrit.
Uue tootmisliini hankimist toetasid EAS ning SEB Pank.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara