Paberivabrik sai uue katla tselluloosi keetmiseks

Kehras asuv Horizon Tselluloosi ja Paberi AS (Horizon) saab järgmisel nädalal kätte uue tselluloosikeeduseadme, mille ettevõte kavatseb käiku anda käesoleva aasta lõpus.

Ettevõtte teatel toimetatakse suuremõõtmelistest detailidest koosnev seade tehasesse erivedudena. Seade pannakse kokku kahest katlast, mille laius on 5,3 meetrit ning kõrgus 18 meetrit ning kolmest akumulaatorist, mille vastavad mõõtmed on 4,8 meetrit ning 22 meetrit.

Veosed väljuvad Leppävirtast Soomes ning saabuvad Paldiski ning Tallinna sadamatesse, kust veosed liiguvad piki Tallinna ringteed läbi Jüri Kehrasse. Uue seadme elemendid peaksid Kehrasse jõudma kolmapäeva, 15. juuni hommikul.
„Metso poolt tarnitav uus tehnoloogia vähendab Horizoni tselluloositoomise energiakulu 25 protsenti ning veekulu 1,3 miljoni kuupmeetri võrra aastas. Vabriku CO2 heitmed vähenevad 35 protsendi võrra – mahus, mis võrdub aastas 25 000 kilomeetrit läbiva 5000 auto heitmekogusega,” näitlikustas Horizon Tselluloosi ja Paberi ASi juhatuse esimees Ashwani Sharma uue tehnoloogia kasusid.

Sharma lisas, et tänu investeeringule hoiab Horizon aastas energia arvelt kokku 2,5 miljonit eurot.

Horizon on Eesti ainus pakkematerjaliks mõeldud jõupaberi tootja ning ettevõte ekspordib toodangut 50 riiki. Singapuri päritolu globaalse kontserni Tolaram Group täisomanduses olev Horizon on oluliselt määral kaasajastanud tehase sisseseadet; viimasel kümnel aastal on investeeritud ligikaudu 70 miljonit eurot. Alates 1995. aastast, mil paberivabriku omandas Tolaram Group on ettevõte märkimisväärselt investeerinud toodangu kvaliteedi tõstmisse, ettevõtte efektiivsusesse ja keskkonnakaitsesse.

Ettevõtte 2010. aasta käive oli 52 miljoni eurot ning puhaskasum 8,6 miljonit eurot, puhaskasumi marginaaliga 16,5 protsenti. Ettevõtte müügitulemus jätkas paranemist jooksva aasta esimeses kvartalis, kus Horizon saavutas puhaskasumi marginaaliks 25 protsenti.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara