Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 10. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jani Kiljala: kui esmaspäeval  saame kliendilt tellimuse, siis reedel tarnime

PKC Eesti juht Jani Kiljala ütles reedel, 10. veebruaril Äripäeva Tööstuse klubis, et neile on väga oluline tarneaja kiirus.

"4-5 päeva pärast kliendilt tellimuse saamist tarnime juba talle, see tähendab, et maja sees on aega tellimusega tegeleda 2-3 päeva," möönis ta ning lisas, et suures osas teevad nad käsitööd, sest alati lähtutakse iga kliendi spetsifikatsioonist.

Partii suurus, mis nad teevad on keskmiselt 84 tükki. Ja ühte tükki tehakse 2,5 sekundit. Kiljala lisas, et selline käsitsitöö on ka nende konkurentsieelis, sest neid väga kalleid masinaid nad soetama ei pea ja masstoodangut ei tee. „Muidu oleks tehas juba Hiina üle viidud,” möönis ta.

Keila tehase eelistena nimetas Kiljala veel, et kuna neil on tehased Mehhikos, Brasiilias, Venemaal, Poolas, Ukrainas ja  Saksamaal  saavad nad lubada lühikesi tarneaegu, kuna üks neist tehastest on ikka kliendile kõige lähemal.

PKC Groupi 2010. aasta käive oli 316,1 miljonit eurot ja 40 protsenti sellest valmistati Eestis. Kokku on PKC  Groupil üle maailma 22 826 töötajat, umbes 13 000 neist Mehhikos. Eestis töötab nende jaoks ligi 750 inimest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077