Tanel Raig • 30. jaanuar 2012
Jaga lugu:

BLRT ehitas järjekordse gaasipraami

Lääne-Norras tuli liinile BLRT Grupi ehitatud gaasi jõul töötav praam Edøyfjord.

Uus praam teenindab Edøya-Sandvika liini Smølas, Nordmøre ringkonnas. Fiskerstrand BLRT ühisettevõte ehitas praami Norra transpordiettevõttele Fjord1. Projekteerimistööd teostas samuti ühisettevõte  - Multi Maritime AS (Førde, Norra). Kere ja lõppehituseelsed tööd teostas Western Baltija Shipbuilding (Klaipeda, Leedu), lõppehitus ja katsetused viidi läbi Fiskerstrand Verft AS-is (Ålesund, Norra).

„Uus praam on järjekordne tõestus, et meie kontsern on võimeline ehitama keskkonnasõbralikke laevu alates projekti väljatöötamisest  ning  dokumentatsiooni vormistamisest lõpetades ehitamisega „võtmed kätte“ põhimõttel,“ rõhutas kontserni juhatuse esimees Fjodor Berman. „Turutrendid annavad põhjust uskuda, et tulevik on just selliste praamide päralt. Loodan, et vajalik infrastruktuur areneb aktiivselt ka Baltimaades ja meil tekib võimalus ehitada selline praam ka Eesti jaoks,“ lisas ta.

Praami pikkus on 66,4 m, suurim laius 13,6 m, mahutavus – 50 autot või 4 veoautot koos reisijate autodega. Praam võtab pardale 146 reisijat, kaasa arvatud meeskond. Praam on ehitatud vastavalt Det Norske Veritase klassile, selle kogumahutavus on 1634 tonni. Laeval on kaks Caterpillar mootorit, mis mõlemad   käitavad oma Schottel asimuutkäiturit. Praam arendab ekspluatatsioonikiirust 11-12 sõlme. Uus praam võib käia ka avamerel Euroopa Liidu C kaubanduspiirkonnas.

Fiskerstrand BLRT AS on Norras 2007. aastal registreeritud ühisettevõtte, millest  50%  kuulub Fiskerstrand Verft-ile (Ålesund, Norra) ja 50%Western Shipyard-ile (Klaipeda, Leedu). Western Shipyard kuulub kontserni BLRT Grupp. Fjord1 on Norra üks suuremaid transpordiettevõtteid, mis opereerib praame, reisi- ja ekspresslaevu, busse ning tegeleb turismiga.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt