Autor: Tanel Raig • 2. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peep Peterson: Ametühingute Keskliit võtku eeskuju energeetikutest

Täna Tallinnas Energeetikute Ametiühinguga kohtunud Ametiühingute Keskliidu esimehe kandidaat Peep Peterson tunnistas, et Energeetikute Ametiühing on olnud üks Eesti mõjukamaid ning nende oskus jõuda tulemusteni peab olema eeskujuks Ametiühingute Keskliidule.

Petersoni sõnul on Eesti ametiühingute mureks, et mitmest tugevast valdkondlikust ametiühingust ei ole moodustunud läbilöögivõimelist keskliitu, mis kõnetaks üleriiklikke probleeme sama jõuliselt ja tulemuslikult kui näiteks energeetikud oma tööandjat. „Vajame rohkem enesekindlust, ajakohastatud struktuuri ja uut, töötajate potentsiaali arvestavat majandusvisiooni,“ ütles Transpordi Ametiühingu esimees Peterson ja lisas, et ametiühingute parem maine saab alguse sisemistest muutustest ning tulemuspõhisest juhtimisest.

Tema hinnangul puudub ametiühingute tänasel juhil ligipääs otsustajatele, mis tähendab, et puudub isegi teoreetiline võimalus riigi tasemel oma päevakorda kehtestada. „Isegi silmanähtavatele ohtudele reageerime liiga hilja, nagu tõestavad viimase paari aasta näited kasvõi töötukassa reservide või riikliku lepitaja kandidaadi leidmise osas,“ rääkis Peterson.

Ametiühingute Keskliidu esimeheks kandideeriv tänane Transpordi Ametiühingu juht Peep Peterson kohtub neil nädalatel kõigi Eesti valdkondlike ametiühingute ja piirkondadega. EAKL valib uue esimehe oma kongressil 25. novembril.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077