Peep Peterson: Ametühingute Keskliit võtku eeskuju energeetikutest

Täna Tallinnas Energeetikute Ametiühinguga kohtunud Ametiühingute Keskliidu esimehe kandidaat Peep Peterson tunnistas, et Energeetikute Ametiühing on olnud üks Eesti mõjukamaid ning nende oskus jõuda tulemusteni peab olema eeskujuks Ametiühingute Keskliidule.

Petersoni sõnul on Eesti ametiühingute mureks, et mitmest tugevast valdkondlikust ametiühingust ei ole moodustunud läbilöögivõimelist keskliitu, mis kõnetaks üleriiklikke probleeme sama jõuliselt ja tulemuslikult kui näiteks energeetikud oma tööandjat. „Vajame rohkem enesekindlust, ajakohastatud struktuuri ja uut, töötajate potentsiaali arvestavat majandusvisiooni,“ ütles Transpordi Ametiühingu esimees Peterson ja lisas, et ametiühingute parem maine saab alguse sisemistest muutustest ning tulemuspõhisest juhtimisest.

Tema hinnangul puudub ametiühingute tänasel juhil ligipääs otsustajatele, mis tähendab, et puudub isegi teoreetiline võimalus riigi tasemel oma päevakorda kehtestada. „Isegi silmanähtavatele ohtudele reageerime liiga hilja, nagu tõestavad viimase paari aasta näited kasvõi töötukassa reservide või riikliku lepitaja kandidaadi leidmise osas,“ rääkis Peterson.

Ametiühingute Keskliidu esimeheks kandideeriv tänane Transpordi Ametiühingu juht Peep Peterson kohtub neil nädalatel kõigi Eesti valdkondlike ametiühingute ja piirkondadega. EAKL valib uue esimehe oma kongressil 25. novembril.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara