Autor: Tanel Raig • 26. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kristina Šanin: Rootsis panusta kaubamärgi tuntusele 5% käibest

Haagiseid tootva Bestneti turundusjuhi Kristina Šanini väitel jäid nad Rootsi turul seisma 5.-6. positsioonile, kuna ei panustanud oma kaubamärgi tuntusele.

Eile toimunud EASi ettevõtete koostööpäeval „Liftga tulevikku“ rääkis Šanin Bestneti kogemustest Skandinaavia turgudele eksportimisel. Rootsis suutis ettevõte kiiresti tõusta turul 5.-6. positsioonile, edasi aga jäädi toppama. „Mitte, et me poleks tahtnud, kuid me ei teadnud, mis on oluline,“ rääkis Šanin. „Tagantjärgi öeldes olime tüüpiline Eesti ettevõte ja ei panustanud oma kaubamärgi turundusse.“

Šanini ütlusel võib olla väga hea toode, aga kui sind ei teata, siis turul kõrgemale ei tõuse. Tema väitel tuleb kaubamärgi turundusse panustada ligikaudu 5% käibest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077