Autor: Tanel Raig • 14. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB: Eestisse suurtootmise toomiseks napib siin insenere

ABB Baltimaade juht Bo Henriksson tõdes tänasel välisinvestorite foorumil, et suurt tootmist on väga keeruline Eestisse tuua, kuna siinsel tööjõuturul napib tehniliste teadmistega inimesi, kirjutab E24.

Tööpuudus on Eestis küll kõrge, kui häid spetsialiste on Hendrikssoni sõnul väga raske leida. «15 aastat tagasi seati Eesti haridussüsteemis prioriteediks rahandus, ärijuhtimine ja humanitaarteadused,» ütles ta.

Samas, kui maailmas ringi vaadata, siis on edukad olnud just need riigid, mida juhivad insenerid. «Kui teised tahavad lihtsalt rahast raha teha, siis insenerid teavad, et raha teenimiseks on vaja ka midagi toota,» sõnas Hendriksson kinnitades, et just insenerid on Hiina, Korea ja Taiwani edu taga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077