Autor: Indrek Kald • 30. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT väikeosanikud soovivad erakorralist üldkoosolekut

Osa ASi BLRT Grupp vähemusaktsionäre soovivad ettevõtte erakorralise üldkoosoleku kokkukutsumist.

BLRT vähemusaktsionärid Mihhail Gnidin, Valeri Kovalenko ja NSC Investments pöördusid ettevõtte juhatuse poole nõudega kutsuda kokku erakorraline üldkoosolek hiljemalt 1. novembril.

Ühtlasi edastasid nad juhatusele ligikaudu paarikümnest punktist koosneva ettevõtte käekäiku ja plaane puudutava küsimuste loetelu, millele soovitakse koosoleku käigus saada juhatuselt ammendavaid vastuseid.

"BLRT Grupi viimasel üldkoosolekul jäid paljud küsimused vastuseta ning soovime saada põhjalikuma ülevaate kontserni tänasest tegevusest ja tulevikuplaanidest," kommenteeris NSC Investmentsi juhatuse liige Arto Autio.

NSC Investments teatas augusti alguses vähem kui üheprotsendise BLRT osaluse ostmisest.

Autio sõnul on koosoleku kokkukutsumise peamine eesmärk aktsionäride varade väärtuse kasvatamine. "Iga aktsionäri huvides on, et tema osalusega ettevõttel läheks maksimaalselt hästi ning tahame olla veendunud, et BLRTd juhitakse ja arendatakse täna just sellest eesmärgist lähtudes," lisas ta.

Autio sõnul on BLRT suur, tuntud ja edukas ettevõte, kuid see ei tähenda automaatselt, et asju ei saaks veelgi paremini teha. "Vähemusaktsionärid omavad täna põhjendamatult vähe infot ettevõtte enda ja tema juhtimise kohta," selgitas ta. Autio kinnitusel põhineb nõue äriseadustikul, mille kohaselt tuleb üldkoosolek kokku kutsuda, kui seda nõuavad aktsionärid, kelle aktsiatega on esindatud vähemalt 1/10 aktsiakapitalist.

Aktsionäride poolt juhatusele esitatavad küsimused puudutavad peamiselt aktsiaseltsi äriplaani, lähema viie ja kümne aasta strateegiat, BLRT ja tema tütarettevõtete vahelisi suhteid, firma rahalist seisu koos ülevaatega nii lühi- kui pikaajalistest laenudest ja kohustustest ning informatsiooni kavandatavate investeeringute ja nende finantseerimiskava kohta.

"Kindlasti ei ole ükski küsimustest pahatahtlik või asjasse mitte puutuv, vaid neis peegeldub aktsionäride siiras huvi ja soov aidata kaasa ettevõtte õitsengule," kinnitas Autio.

NSC Investments OÜ kuulub Brave Capital investeerimisgruppi, mis kaasab Põhjamaade erainvestorite investeeringuid Balti riikidesse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077