Alkoholitootjad nõuavad aktsiisitõusu infot pool aastat ette

Tootjate seisukohalt on parem, kui aktsiisimuudatused saavad teatavaks 6-9 kuud enne jõustumist ning uued aktsiisimäärad hakkavad kehtima kevadel või suvel, teatas ASi Altia Eesti juhatuse liige Kristel Mets.

„Alkoholikultuuri, rahva tervise ning riigi tulude seisukohalt on maksud üks hoob, millega tarbimist suunata, kuid tootjate arvates võiks aktsiisimuudatused olla teada kuus kuni üheksa kuud enne jõustumist,“ leiab Mets. Tema sõnul saab sellise etteteatamisajaga uue aasta plaane arvestada ja töös ümberkorraldusi teha. Samuti sobib aktsiisimuudatus paremini kevadesse või suve algusesse, kuna aastavahetused on nii tööstuses kui ka kaubanduses väga kiired ajad, ütles Mets.

Mets lisas, et alkoholi tootjad ja maaletoojad on alati rõhutanud mõistliku tarbimise põhimõtteid, aga samavõrd tähtis on ka, et mõõdukas koguses ostetakse alkoholitooteid, mis pärinevad ametlikelt tootjatelt ning millelt on maksud makstud. „Iga aktsiisitõus eeldab ka suuremaid pingutusi salaalkoholiga võitlemisel. Tänu tarbijate teadlikkuse kasvule ning võimude aktiivsele tööle on illegaalse alkoholi osa väiksem kui aastate eest, kuid probleem pole kuhugi kadunud,“ märkis ta.

Valitsus teatas täna, et alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse muudatusega tõstetakse alates 2012. aasta 1. jaanuarist alkoholiaktsiisi viis protsenti.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara