Suurim juustutootja sai endale kolmandiku turust

Turu-uuringute firma Nielsen andmetel kasvas Eesti suurima juustutootja United Estover Groupi turuosa fermenteeritud juustude kategoorias esimesel poolaastal 32,6%ni. Poole aastaga on turuosa kasvanud 5,1 võrra.

Fermenteritud juustude hulka kuuluvad kõik juustud v.a sulatatud juust, toorjuust ja suitsujuust. Turuosalt järgnevad Estoverile Valio, Saaremaa Piimatööstus ning E-Piim.

Estoveri müügi- ja turundusosakonna juhataja Hannes Pritsi sõnul on kasvu mootoriks eelkõige üksikud tugevad brändid, mille osakaal kogumüügist on hüppeliselt kasvanud. Viimastel kuudel on mitu korda läbimüük kasvanud traditsioonilisel meetodil valmistatud Eesti Juust Originaal. Enim müüdi teises kvartalis Põltsamaa Meierei Juustutööstuse Hollandi leibjuustu.

„Kolmandaks kvartaliks prognoosime Estoverile 3-4% turuosa kasvu,“ luba Prits jätkuvat turuosa suurenemist. „Kasvu ajendiks on suure tõenäosusega Eesti Juust Originaali müügimahu suurenemine, mille nõudlus on järjepidevalt kasvanud,“ kinnitab Prits.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara