Autor: Tanel Raig • 30. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palgaralli mäetööstuses rahuneb

Kui eelmisel aastal oli Eestis kiireima keskmise brutokuupalga tõusuga mäetööstus, siis tänavu teises kvartalis ületab palgatõus mäetööstuses veel vaid napilt keskmist brutokuupalga tõusu Eestis.

Eelmisel aastal tõusis mäetööstuses keskmine brutokuupalk 11,6%. Tänavu teises kvartalis tõusis Statistikaameti andmetel mäetööstuses eelmise aasta sama perioodiga võrreldes keskmine palk 5,7%. Eestis kokku on sellel perioodil olnud keskmise brutokuupalga tõus 4,2%.

Keskmine brutopalk oli mäetööstuses teises kvartalis 1097,12 eurot. Kõigi tegevusalade peale kokku oli Eestis keskmine brutokuupalk teises kvartalis 857,07 eurot.

Tänavu esimese kvarataliga võrreldes on mäetööstuses keskmise palga kasv veelgi aeglustunud. Mäetööstuses kasvas palk teises kvartalis võrreldes esimese kvartaliga 2,3%, kui Eestis tervikuna oli palgatõus 8,7%.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077