Autor: Tanel Raig • 23. august 2011

Eesti töösturid saavutasid eksportkaubale aasta kiireima hinnakasvu

Ekspordi hinnaindeks kasvas juulis võrreldes eelmise aasta juuliga 11,9%, mis on tänavu senini kiireim kasv aastases võrdluses.

Kui kuulises võrdluses on tööstuse ekspordi hinnad kasvanud kõige äkilisemalt veebruaris võrreldes jaanuariga (+3,4%), siis aastases võrdluses jõudsid ekspordihinnad suurima kasvuni juulis. Seni oli tänavu olnud aastases võrdluses kiireim ekspordihindade kasv märtsis, kui hinnatõus oli eelmise aasta märtsiga võrreldes 11,7%.

Võrreldes juuniga tõusid juulis keskmisest enam mineraalsete kütuste, toiduainete, plasttoodete ja nahast toodete ekspordihinnad ning langesid metallide ja rõivaste hinnad. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hinnangul on ekspordihindade tõusu taga toormehindade tõus maailmaturul.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077