Autor: Tanel Raig • 23. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti töösturid saavutasid eksportkaubale aasta kiireima hinnakasvu

Ekspordi hinnaindeks kasvas juulis võrreldes eelmise aasta juuliga 11,9%, mis on tänavu senini kiireim kasv aastases võrdluses.

Kui kuulises võrdluses on tööstuse ekspordi hinnad kasvanud kõige äkilisemalt veebruaris võrreldes jaanuariga (+3,4%), siis aastases võrdluses jõudsid ekspordihinnad suurima kasvuni juulis. Seni oli tänavu olnud aastases võrdluses kiireim ekspordihindade kasv märtsis, kui hinnatõus oli eelmise aasta märtsiga võrreldes 11,7%.

Võrreldes juuniga tõusid juulis keskmisest enam mineraalsete kütuste, toiduainete, plasttoodete ja nahast toodete ekspordihinnad ning langesid metallide ja rõivaste hinnad. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hinnangul on ekspordihindade tõusu taga toormehindade tõus maailmaturul.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077