Autor: Tanel Raig • 14. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericsson arendab Eestis masstootmist

Ericssoni Tallinna tehasele on antud kontsernis ülesanne arendada välja maastootmiseks sobivad tootmistehnoloogiad ning luua kohalike mobiilsideoperaatoritega mobiilsideteenuseid, mida lisada Ericssoni rahvusvahelisse teenusteportfelisse.

Ericsson Eesti peamised arendusvaldkonnad on määratud kontserni tasandil, kirjutab ettevõte oma majandusaruandes. Eestis toimub tootmisprotsesside arendamine ning uute tootmistehnoloogiate viimine masstootmisesse. Lisaks arendab ettevõte koostöös kohalike mobiilsideoperaatoritega uusi mobiilsideteenuseid, mis pärast juurutusfaasi lisatakse Ericssoni rahvusvahelisse teenusteportfelli.

Eelmisel aastal oli peamiseks arenduseks tarneahela protsessi parendamine ning taotleti edukalt AEO (Authorised Economic operator) ja C-TPAT (Customs-Trade Partnership Against Terrorism) sertifikaate. Nende tegevuste lõpuleviimine andis ettevõttele võimaluse alustada globaalset eksporti praktiliselt kõigisse maailma riikidesse.

Ettevõte osaleb energiasäästu lahenduste uuringutes ja prototüüpide väljatöötamise projektis Stockholm Royal Seaport. See on esimene projekt Eestis, mida rahastab Ericssoni uuringuüksus.

Ettevõte on aidanud teostadaka ka grupi globaalseid projekte USAs, Lõuna-Aafrika Vabariigis, Indias, Rwandas jm. Peamiselt hõlmavad need projektid mobiilsidevõrkude planeerimist, integratsiooni ja arendamist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077