Autor: Tanel Raig • 1. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saku Õlletehas lõi juuni müügiprognoosid

Saku Õlletehases kasvas tänavu juunis kõikide toodete mahuline müük 31% võrreldes eelmise aasta juuniga. Õlletehase juhatuse esimehe Veli Pekka Tennilä kinnitusel olid jaanipäevaks planeeritud müügimahud juba ületatud.

Kuigi ka jaaninädala müügikogused olid Saku Õlletehasele tavapärasest suuremad, hakkasid poeketid suuremaid tellimusi tegema juba juuni algusest. Juuni müügiprognoosid olid juba jaanipäevaks täis ja Tennilä sõnul tuli tehasel leida kiireid lahendusi tootmise ümberkorraldamiseks, et poodides ei tekiks toodete puudust. „Hetkel tegeleme positiivse probleemiga - müüginumbrid ületavad koostatud prognoose. Peame leidma optimaalse lahenduse, et jõuaksime toota vastavalt nõudlusele sest planeeritud suvised laovarud on langenud alla ettenähtud koguste,” kirjeldas Tennilä.

30%-lise müügikasvu taga on Tennilä sõnul nii uued tooted, kasvav turg kui ka suviselt soojad ilmad. Tema väitel on müügikasvule eriti tublilt kaasa aidanud uued tooted Saku Originaal Mahe, ajalooliste sugematega Mõdu ja Saku Long Drink. Siidri müük on võrreldes eelmise aastaga kasvanud rohkem kui kaks korda. Uskumatult head müüginumbrid on kevadel Eesti turule jõudnud Somersby siidritel aga samas on rohkem kui poole võrra kasvanud ka Kiss sarja siidrite müüginumbrid, rääkis Tennilä.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077