Kohus mõistis Kalvi õigeks

Täna avalikustatud lahendi järgi mõisteti Liviko juht Janek Kalvi ja tema ettevõte kartellileppe asjus õigeks.

Kohus tühistas mullu novembris tehtud süüdimõistvad otsused.

Prokuratuur süüdistas Liviko juhti Janek Kalvit ja tema juhitud ettevõtet selles, et too sõlmis viinakartelli. Süüdistuse järgi ei tohtinud keelatud kokkuleppe järgi pooleliitrist viinapudelit müüa odavamalt kui 59 krooni ja 90 senti, sest selline hinnatase oli päevakorral 2008. aasta alguses.

Süüdistuse järgi käskis Kalvi viinatööstur Aleksander Skoblovil edasi öelda Offex grupi omanikule Igor Zavizionile, et viinapuudel ei tohi olla odavam nimetatud hinnast.

Prokuratuur avastas selle sõnumi, kui uuris Zavizioni suurt maksupettust. Nimelt müüs Offex (praeguse nimega Forgola) võltsitud maksumärkidega viina odavamalt kui see oleks kõiki riigimakse tasudes olnud võimalik.

Zavizioni maksupettuse kriminaalasi on saadetud kohtusse. Kalvi väitiski end kaitstes, et püüdis konkurenti korrale kutsuda, et see ei tegeleks maksupettusega. Kuid prokuratuur ei kuulanud Kalvi väiteid, leides, et kui lindile on jäänud sõnad, et hind ei tohi olla odavam kui 59,9 krooni, siis on tegu kartellileppe sõlmimisega.

"Selles kriminaalasjas ei ole kohtud kriminaalkolleegiumi täiskogu arvates vaaginud igakülgselt jälitustoimingu protokollide pinnalt tekkinud kahtlusi ja seetõttu pole ka veenvalt põhjendatud Janek Kalvi ja AS Liviko süüditunnistamist keelatud hinnakokkuleppe sõlmimises," seisab riigikohtu otsuses.

Kalvi on kogu kohtumõistmise aja eitanud keelatud kokkuleppe sõlmimist.

 

Osale arutelus

  • Katariina Krjutškova

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara