Autor: Tanel Raig • 29. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomlased kolivad tööstused Eestisse

1Partner Kinnisvara on viimastel kuudel vahendanud kahe Soome tööstusettevõtte kolimist Eestisse. Kohilas alustab tegevust plastdetailide tootja ning Mustamäel elektroonikatootja.

Endise Kohila paberivabriku pinnale kolib 5000 ruutmeetrile oma Soomes asuva tootmise plastdetailide tootja Muoviura. Paberivabriku omanikud, investeerimisfirma Brave Capital ja KP Factory, toodavad hoones endises mahus kontoritarbeid edasi ja rendivad üleliigse pinna välja. Lindholmide perekonnale kuuluva Muoviura plastitehases saab esialgu tööd 50 kohalikku inimest ja edaspidi on plaanis laiendada kaadrit sajani.

Juunis vahendas 1Partner Kinnisvara Mustamäel asuva 2500ruutmeetrise tootmishoone müüki Soome elektroonikatootjale Reimax. 1Partner Kinnisvara Soome klientide konsultandi Juha Ajakaineni kinnitusel on mitmed Soome tööstusettevõtted juba Eestisse kolimise ära otsustanud ja otsivad sobivat pinda.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077