Autor: Sirje Rank • 1. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Obama tahab lõpetada naftafirmade maksusoodustused

USA president Barack Obama ütles oma nädalavahetuse raadioesinemises, et ajal, mil valitsus püksirihma pingutab ja naftafirmad suuri kasumeid teenivad, oleks aeg maksusoodustused nafta- ja gaasifirmadele lõpetada.

„Ajal, mil naftafirmad teenivad suuri kasumeid ja teil on bensiinijaamas järjest raskem arvet maksta, meie otsime föderaaleelarves kulusid, mida kärpida, ei ole õige sellist lahkust jätkata,“ ütles Obama. „Need soodustused tuleb lõpetada,“ vahendas Reuters.

Obama sõnul saaks vabanevat 4 miljardit dollarit paremini kasutada investeeringuteks alternatiivsete energiaallikate arendamiseks.

Obama püüab leevendada kasvavat rahuolematust kõrge kütusehinnaga (ligi 4 dollarit gallonist), mis õõnestab ameeriklaste ostujõudu ja presidendi populaarsusnäitajaid.

Läinud nädalal läbi viidud Washington Posti-ABC arvamusuuringus tunnistas 71% vastanuist, et kõrge bensiini hind põhjustab neile tõsiseid majanduslikke raskusi. 55% ütles, et pole Obama tegevusega presidendi ametis rahul.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077