Autor: Silvia Kruusmaa • 14. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa kasvatas Estoveri ekspordikäivet esimeses kvartalis 20% võrra

Estover Grupp eksportis esimese kolme kuuga 428 tonni juustu ja muid piimatooteid, millest valdava osa müüs ettevõte Venemaale. Ekspordikäive kasvas mullusega võrreldes 20%, ulatudes 1,3 miljoni euroni.

Estover Grupi suurim eksportturg on Venemaa 66 %ga, tõusvad turud on Läti ja Iisrael, teatas ettevõte.

“Käibekasvu allikaks on eelõige nõudluse kasv Venemaal, kus hinnad on viimase aasta jooksul oluliselt tõusnud,” märkis Estover OÜ müügi- ja turundusosakonna juhataja Hannes Prits. “Estoveri ekspordi senise edu taga on eelkõige Eesti toidu hea maine Loode-Venemaa regioonis, kuhu läheb ka lõviosa Estoveri eksporditavatest toodetest. Kuigi ekspordi kogumaht langes esimeses kvartalis mullusega võrreldes 8%, moodustasid Estoveri privat label või Eestis eelpakendatud tooted sellest 75%, mis tõstis käivet märgatavalt.”

Estoveri ekspordijuht Tõnu Raudsepp märkis, et Venemaa turul on Estover endale kindla koha välja võidelnud ning kui arvestada praeguseid suundumusi ja juustu tarbimise kasvu, ootab Estover järgmises kvartalis vähemalt samaväärset ekspordikäibe kasvu.

„Eriti populaarsed on Estoveri omatooted. Estoveri tuntumaks ekspordiartikliks on Põltsamaa Meierei Juustutööstuse toodetav Hiirte Juust (Mõškin Sõr),” ütles Tõnu Raudsepp.

United Estover Group OÜ tegeleb piimatoodete müügi ja tootmisega aastast 1992. Ettevõte tugineb 100% Eesti kapitalil ja pakub täna tööd 176 inimesele. Tänavu sügisel lansseeris ettevõte uue kaubamärgi Piimameister Otto. Tuntumad tooted on Hiirte juust, Hollandi Leibjuust Originaal, Vene Juust, Eesti juust Originaal, Eesti Juust Light Originaal jt.

Ettevõtte 2010. aasta käive oli 26 miljonit ning kasum 1,6 miljonit eurot.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077