Autor: Tanel Raig • 14. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liviko vallutab Jaapani

Alkoholitootja Liviko on jõudnud lõpusirgele läbirääkimistel Jaapani suurima alkoholi hulgimüüjaga.

Lepingu sõlmimine tähendab Livikole esimest arvestatavalt suurt ekspordi kogust Aasia turule.

Liviko kogueksport moodustab praegu ettevõtte käibest ligikaudu 30%, ehk 4,5 miljonit liitrit aastas. Kui suur hakkab olema eksport Jaapanisse ei soostu Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi enne lepingu allkirjastamist ütlema, kuid kinnitab, et tegemist on Liviko Aasia ekspordi ajaloo suurima mahuga. Jaapanisse eksporditakse Viru Valge Cooler jooke.

Liviko on tegelenud Jaapani ekspordi projektiga viis aastat ning investeerinud sellesse miljon eurot. Osa investeeringust on aidanud katta EAS, kelle abiga on näiteks palgatud Aasiasse ekspordi arendustöötaja. Jaapani suurima alkoholi hulgimüüjaga, kelle käive ületab Liviko oma 40 korda, on ettevõte läbirääkimisi pidanud viimased pool aastat.

Janek Kalvi räägib Liviko jõudmisest Jaapani eksporditurule ning võrdleb uute turgude leidmisel ekspordi arendustöötajate rolli Jaapanis ja Leedus 19. aprillil toimuval Äripäeva seminaril „Kuidas leida raha tööstuse arendamiseks”. Täpse info seminari kohta leiab SIIT. Registreerida saab seminarile SIIN.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077