Liviko vallutab Jaapani

Alkoholitootja Liviko on jõudnud lõpusirgele läbirääkimistel Jaapani suurima alkoholi hulgimüüjaga.

Lepingu sõlmimine tähendab Livikole esimest arvestatavalt suurt ekspordi kogust Aasia turule.

Liviko kogueksport moodustab praegu ettevõtte käibest ligikaudu 30%, ehk 4,5 miljonit liitrit aastas. Kui suur hakkab olema eksport Jaapanisse ei soostu Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi enne lepingu allkirjastamist ütlema, kuid kinnitab, et tegemist on Liviko Aasia ekspordi ajaloo suurima mahuga. Jaapanisse eksporditakse Viru Valge Cooler jooke.

Liviko on tegelenud Jaapani ekspordi projektiga viis aastat ning investeerinud sellesse miljon eurot. Osa investeeringust on aidanud katta EAS, kelle abiga on näiteks palgatud Aasiasse ekspordi arendustöötaja. Jaapani suurima alkoholi hulgimüüjaga, kelle käive ületab Liviko oma 40 korda, on ettevõte läbirääkimisi pidanud viimased pool aastat.

Janek Kalvi räägib Liviko jõudmisest Jaapani eksporditurule ning võrdleb uute turgude leidmisel ekspordi arendustöötajate rolli Jaapanis ja Leedus 19. aprillil toimuval Äripäeva seminaril „Kuidas leida raha tööstuse arendamiseks”. Täpse info seminari kohta leiab SIIT. Registreerida saab seminarile SIIN.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara