Autor: Sirje Rank • 25. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

A.Le Coq teenib IKEA loojale dividende

IKEA sisustuskaubamajade keti looja Ingvar Kamprad on üks suurimaid investoreid A.Le Coqi emafirmas Olvi, mis tegi heade majandustulemuste avalikustamise järel ettepanku suurendada läinud aasta eest dividende, kirjutas Rootsi majandusleht Dagens Industri.

Olvi, mille käes on 24% Soome õlleturust ning millel on tehased ka kolmes Balti riigis ja Valgevenes, kasvatas mullu nii käivet kui kasumit ligi 10% võrra. Firma pani ette suurendada läinud aasta eest dividende 25% võrra ühele eurole aktsiast.

See toob Kampradile läinud aasta eest 212 600 eurot dividenditulu. 2,05%ga on Kamprad Olvis viies suurim omanik.

Olvi kontserni müük kasvas mullu 267,5 miljonile eurole ja kasum 30,5 miljonile eurole. Kasum aktsia kohta oli 2,41 eurot.

Olvi käive Eestis oli mullu 69,9 miljonit eurot (kasv 7,3%) ning kasumist oli Eesti osa üle kolmandiku ehk 11,9 miljonit eurot (kasv 17,2%).

 

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077