Varblane: tootlikkus määrab majanduskasvu

Tootlikkus on pikaajaliselt üks olulisemaid majanduskasvu tegureid ning sellega tuleb tegeleda nii riigi, ettevõtte kui ka indiviidi tasandil, lausus Tartu Ülikooli majandusteadlane Urmas Varblane.

„Tootlikkus on pikaajaliselt üks olulisemaid majanduskasvu tegureid. Me tihti räägime tootlikkusest, kuid mõtleme tulemuslikkusest, mis tegelikult on juba kvaliteet, paindlikkus, kiirus,“ rääkis Varblane kaubandus- tööstuskoja ümarlaual "Tootlikkuse tõstmise võimalused".

Varblane märkis, et efektiivsus on see, et me saavutame õigeid asju, aga säästlikkus on see, et asju tuleb teha õigesti. „On võimalik, et ettevõte on efektiivne, aga ta ei säästa absoluutselt,“ lausus Varblane.

Majandusteadlase sõnul eeldab tootlikkuse tõstmine tegevusi nii riigi, ettevõtte kui ka indiviidi tasandil. "Oluline on ka ettevõtjate koostöö riigiga. Samuti peaksid ettevõtjad tegelema töötajate arendamisega,“ lausus Varblane.

Osale arutelus

  • Alyona Stadnik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara