Tööstusettevõtted: juurde oleks vaja oskustöölisi

Tööstusettevõtted plaanivad sellel aastal vajaduse tekkides oskustöölisi juurde võtta, vastasid firmade juhid Äripäeva tänasele päevaküsimusele. 

Keemiatööstusettevõtte Henkel Makroflex AS juhatuse esimehe Sirje Aali sõnul plaanivad nad kindlasti sellel aastal inimesi tööle võtta ning ka personaliotsingud on juba kavas. „Mis ametikohtadele me planeerime, seda ei tahaks ma öelda,“ lausus Aal vastates küsimusele, kas plaanite sel aastal töötajaid juurde võtta. 

Juht nentis, et Eestis võib puudu võib tulla kvalifitseeritud tööjõust, mille järgi kasvab nõudlus kogu aeg „Kriisi ajal kasvas tööpuudus tohutult aga ettevõtted ei oma neid spetsialiste, keda nad vajavad ja ka vaatamata tööpuudusele ei ole spetsialiste väga kerge leida. Enamik neist on juba tööl,“ kommenteeris Aal.

Puidutööstuseettevõtte Toftan AS juhatuse esimehe Martin Arula sõnul võib juhtuda, et sel aastal võetakse juurde 2-3 inimest. „Tegemist on oskustöödega, kus on vaja üle keskmise kõrgete oskustega töölisi,“ iseloomustas Arula täitmist vajavaid ametikohti.

Kas Te plaanite sel aastal ka muid investeeringuid teha? „Mulle tundub, et me saame sellel aastal hakkame ilma suuremate investeeringuteta. Tootmine ja tootlikkus areneb kindlasti, aga nende jaoks ei ole vaja suuri investeeringuid, tuleb lihtsalt tööd teha,“ lausus Arula.

Elektroonikaseadmete tootmisettevõtte Tradex AS juhi Urmas Tingase sõnul ei plaani nad sellel aastal töötajaid juurde palgata aga kui, siis pigem oskustöölisi. „Meil on palju uusi projekte käsil aga ükski ei ole veel käivitunud,“ kommenteeris Tingas. Investeeringuid ettevõte sellel aastal ei plaani.

Osale arutelus

  • Alyona Stadnik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara