Metallitöötleja Favor suurendas toodangut viiendiku võrra

Metallitööstussektoris on kasvu tunda, aga kas see tõus on just 37 protsenti, selles julgen ma kahelda, kommenteeris lehtmetallitöötleja ASi Favor juhatuse esimees Mart Proos kogu tööstustoodangu kasvunumbrit.

Statistikaameti eile avaldatud andmeil tootsid tööstusettevõtted selle aasta oktoobris võrreldes eelmise aasta sama ajaga 37 protsenti rohkem. Kusjuures oktoobri kasv oli kuude lõikes selle aasta suurim. Oktoobris ületas toodang eelmise aasta mahu enamikes tööstusharudes. Tööstustoodangu kasvu vedas endiselt peamiselt välisnõudlus.

Proosi hinnangul kasvas nende ettevõttes toodangu maht umbes 20 protsendi võrra. „Tõusu taga on kindlasti nii metallisektoris kui ka meie firmas välisnõudlus,“ rõhutas Proos. „Teatud elavnemist on täheldada ka koduturul, aga kui ekspordist rääkida, siis ekspordi osakaal pigem kasvab kui langeb ja see on meie jaoks kindlasti positiivne.“

Proosi andmeil ekspordib Favor praegu umbes 60 protsenti toodangust.

Osale arutelus

  • Väinu Rozental

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara