Autor: Väinu Rozental • 1. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektroonikatehase juht: jätkame 50-protsendilise kasvu kursil aasta lõpuni

Mul on raske öelda, palju tööstustoodangu tõusus konkreetselt meie osa on, sest mul ei ole vastavat statistikat käepärast, aga ma võin öelda, et meie tõusuprotsent on suurem, vastas Elva elektroonikatehase ASi Enics Eesti juhatuse esimees Kalle Kuusik päevaküsimusele.

Päevaküsimus – kui suur on teie panus tööstuse kasvu? – oli ajendatud statistikaameti eilsest teatest, et tööstusettevõtted tootsid selle aasta oktoobris võrreldes eelmise aasta sama ajaga 37 protsenti rohkem. Kusjuures oktoobri kasv oli kuude lõikes selle aasta suurim. Oktoobris ületas toodang eelmise aasta mahu enamikes tööstusharudes. Tööstustoodangu kasvu vedas endiselt peamiselt välisnõudlus.

Kuusiku andmeil tõusis Enics Eesti müügimaht oktoobris võrreldes eelmise aasta oktoobriga 50 protsenti. „Ma arvan, et me jätkame aasta lõpuni samal kursil,“ lausus Kuusik. „Arvan, et november saab meil olema müügi poolest isegi parem kui oktoober ja tänavu neljandas kvartalis suureneb meie maht võrreldes eelmise aasta neljanda kvartaliga enam kui 50 protsendi võrra.“

Kuusiku sõnul hakkas suurem tõus elektroonikatööstuse sektoris pihta selle aasta suvekuudest. „Kuna majanduskriisi ajal ehk pooleteise aasta jooksul telliti vähem, siis nüüd tahavad tellijad poole aastaga kõike seda tagasi teha,“ põhjendas Kuusik. „Tegelikult meie sektoris tarbimine majanduslanguse ajal olulisel määral ei langenudki, vaid kogu tarneahel tõmmati toodangust tühjaks,“ lisas ta.

Enics Eesti hakkas suvel taas jõudsalt tööjõudu värbama. Kui eelmise aasta lõpus töötas ettevõttes 460 inimest, siis selle aasta lõpuks saab Kuusiku kinnitusel olema 680 töötajat. „Eks see ilmesta ka tegelikkust võrreldes eelmise aasta lõpu seisuga,“ lisas Kuusik.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077