Autor: Indrek Kald • 9. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurtarbijad: Parts, lõpeta toetuse maksmise Narva Jaamadele

Elektrienergia Suurtarbijate Liit kutsub majandusministrit üles lõpetama taastuvenergia toetuse maksmine Eesti Energia Narva Jaamadele kuni toetusi vähendava kokkuleppe saavutamiseni.

Taoline samm vähendaks kõigi elektritarbijate kulusid ligikaudu 300 miljoni krooni võrra aastas ja võimaldaks pidurdada kiirenevat hinnatõusu, teatas suurtarbijate liidu (ESL) juhataja Tiit Kolk.

Suurim taastuvenergia toetuse saaja on seni olnud ASi Eesti Energia kontserni kuuluv AS Narva Jaamad. "Ettevõte  ei ole investeerinud biokütuste kasutamise tehnoloogiatesse, ei ole võtnud riske ega kandnud kapitalikulusid. Biokütuse kasutamine põlevkivi asemel hoiab ettevõttele kokku hulga CO2 kvooti, mida müües on võimalik teenida täiendavat tulu," märkis Kolk.

Konkurentsiameti analüüsi kohaselt on biokütuse kasutamine EE Narva Jaamades tasuv ka ilma toetusteta.

ESL kutsub majandusministrit üles lõpetama taastuvenergia toetuse maksmine Narva Jaamadele kuni toetusi vähendava kokkuleppe saavutamiseni. Liit näeb majandusministri pädevuses olevat võimalust vähendada taastuvenergia tasu elektritarbijale umbes 40% võrra.

ESL on seltsing, mis ühendab Eesti suuri elektritarbijaid. Liitu kuuluvad Estonian Cell, Kunda Nordic Tsement, Repo Vabrikud, VKG, Horizon Pulp & Paper, Graanul Invest, Nitrofert jt ettevõtted, kes tarbivad umbes 15% Eestis tarbitavast elektrist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077