Autor: Silvia Kruusmaa • 22. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konkurentsiamet hakkas uurima piima hinnatõusu

Konkurentsiamet alustas täna piima hinnatõusu tagamaade uurimist, ütles ameti esindaja Maarja Uulits.

"Enne põhjalikku olukorra analüüsimist ei ole uurimist paraku  võimalik kommenteerida," vastas Uulits küsimusele, kes täpsemalt uurimise all on.

Tere teatas eile, et kuna kvaliteetse piima ja piimatoodete nõudlus lähiturgudel ületab pakkumise, maksavad Eesti suuremad piimatöötlejad suurematele piimatootjatele alates septembrist piimaliitri eest sisuliselt euroliidu keskmist kokkuostuhinda.

Septembrikuu algusest saab piimatootja kilogrammi piima eest kuni 4,6 krooni, aasta alguses oli hind 4 krooni, keskmiseks hinnaks kujuneb tänavu 4,25 krooni.

ASi Tere juhatuse esimehe asetäitja Ülo Kivine ütles, et ehkki Eesti toorpiima hind on jõudnud Euroopa Liidu keskmisele tasemele, on Eesti kauplustes müüdav piim endiselt euroliidu üks odavamaid. „Loomulikult ei tähenda see seda, et me müügipiima hinna samale tasemele tõstame, kuid väljamüügihinnad lähiajal, võib-olla isegi sellel kuul, tõusevad,“ ütles Kivine.

Statistikaameti andmetel kallines augustis piim 23,3%.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077