Autor: Kadrin Karner • 8. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuuleenergia firma nõuab vallalt pool miljonit kahjutasu

Hiljuti Äripäeva veergudel kuulsust kogunud kiirlaenuandjaga Raha24 kahas skeemitanud Kaspar Kamsakanni osalusega OÜ Stacey nõuab Kaarma vallalt poole miljoni kroonist kahjutasu.

Sikassaarde tuulegeneraatorit rajava OÜ Stacey huve esindava Aivar Pilve advokaadibüroo väidab Kaarma valda saadetud kirjas, et pärast ehitusloa peatamist 4. augustil on firma ehituse seiskumise tõttu kandnud iga päev kahju ligi 15 000 krooni, kirjutas Meie Maa.

Septembri alguse seisuga oli kahjusumma kasvanud 449 885 kroonini ning see tuleneb Nordea pangalt võetud 17 miljoni kroonise laenu intresside tasumise vajadusest.

Kaarma vald peatas augusti alguses OÜ Stacey ehitusloa põhjusel, et sellel puudus lennuameti luba, mis aga saab edasi, otsustab Kaarma vallavanem Margus Mägi lähipäevil.

Tuulegeneraatori rajaja ja Kaarma valla vaidlus on tähtis seetõttu, et kui OÜ Stacey saab tuulegeneraator paigaldada praegu lubatud kõrguses, kardab lennuamet, et hiljuti pikendatud Kuressaare lennurada ei õnnestu seetõttu kasutada.

OÜ Stacey juhatusse kuuluvad Ülle Nõmm, Tarmo Otti ja Kaido Schmidt.

Ettevõte kuulub võrdselt 20%-te osalustega OÜ-le Bestrade (omanik Rain Pilve), OÜ-le Joyce (omanik Tarmo Otti), OÜ-le Liivamaad (omanik Ülle Nõmm), OÜ-le Meritreid (omanikud Kaido ja Lea Schmidt) ja Kaspar Kamsakanni ettevõttele OÜ Weldeston, selgus Äripäeva infopangast Agent.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077