Autor: Katariina Krjutškova • 6. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT: reisilaevade ehitajad kehvas seisus

Soome reisilaevaehitajatel on keerulised ajad ja kui jõustub halvim stsenaariumi, võib jääda töötuks mõni tuhat reisilaeva ehitajat, ütles BLRT suhtekorraldaja Anu Hallik-Jürgenstein.

BLRT ehitab kuni sajameetriseid laevu ja seega suurte reisilaevade ehitajaile osaks saanud mõõn neid ei puuduta. "Seal, kus meie tegutseme, ei ole suurt langust. Aga suuremate reisilaevade osas on praegu suhteliselt kehva seis ja pole välistatud, et Soomes mõni reisilaeva tehas ka uksed kinni paneb," ütles Hallik-Jürgenstein.

Eriti ohustatud on tema sõnul Viking Line'i tellimust ootav Viking Line'i ja Raumas tegutsev laevaehitustehas. Kui need tehased enam uusi tellimusi peale ei saa, võib töö kaotada mitu tuhat töötajat.

Hallik-Jürgensteini hinnangul on reisilaeva ehitusse tulnud kriis viiteajaga. "Kui teistel oli kriis käes, siis laevaehituses seda ei paistnud. Nüüd on see kohale jõudnud," väitis ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077