Autor: Kadrin Karner • 1. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Avila: Premia hoiab kokku üle kuue miljoni

Premia Foodsi laenude refinantseerimise vajaduse tingisid paranenud finantsseisund, langenud intressimäärad ja võimalus säästa intressikuludelt.

"Kokkuhoid peaks olema üle kuue miljoni krooni aastas praeguste laenumahtude ja EURIBORi määra juures," ütles Premia Foondsi finantsjuht Andri Avila.

Ta selgitas, et refinantseerimise vajaduse tingisid oluliselt langenud intressimäärad, aga ka Premia paranenud finantsseisund, mis võimaldas saada varasemate aastatega soodsamaid finantseerimistingimusi.

Kas laenude finantseerimine on otseselt seotud Saaremere Kala ja Vetteli aktsiate pantimisega ning pantimine teenis eesmärki saada soodsamatel tingimustel laenu? "Nimetatud aktsiate ja osade pantimine oli üks osa refinantseerimispaketist, mille käigus muudeti ka tagatisi, mis tähendab, et mõned tagatised vabastati ning seati ka uusi," vastas Avila.

Premia börsiteates seisab, et olemasolevad investeerimislaenud refinantseeriti summas 7,74 miljonit eurot ning seda peamiselt Peterburis Hladokombinat nr. 1 soetamse tõttu kasvanud tootmismahtude ning muude tulevikuvajaduste tarbeks. Avila möönis, et ei saa täpsustada, milliseid tulevikuvajadusi nimetatud lausega silmas peeti.

Premia pantis eile kõik Saaremere Kala ja üle 75% selle tütre Vetteli aktsiatest pangale, selgus väärtpaberite keskregistrist. Täna teatas ettevõte börsile, et sõlmis Unicredit Bank Eesti filiaaliga esmaspäeval laenulepingu, millega refinantseeriti suurem osa kontserni olemasolevast laenuportfellist.

Premia Foodsi tuntumad kaubamärgid on Premia, Väike Tom, Vau, Põhjatäht, Regatt, Heimon Gourmet, Maahärra ja Bueno!. Premia annab tööd 581-le inimesele. Kontserni kuuluvad Premia Tallinna Külmhoone AS, Saaremere Kala AS, Vettel OÜ ja Gourmethouse OÜ Eestis, AB Premia KPC Leedus ja AS Premia FFL Lätis ning Heimon Kala OY Soomes ja Rootsis.

Premia sai kevadisest IPOst 191 miljonit krooni. Tänavu mais maksis Premia tagasi Amber Trust II S.C.A.-le tagasi kaks laenu kogusummas pea 51 miljonit krooni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077