Autor: Aivar Hundimägi • 26. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuiksoo: ega meil seadusi õnneks veel osta saa

Ega asjad meil nii hullud õnneks ka veel ei ole, et meil seadusi päris osta saab, ütles riigikokku kuuluv rahvaliitlane Ester Tuiksoo Delfile elektrituruseadusesse kirjutatud taastuvenergiatootjatele mõeldud toetuste määramist kommenteerides.

Tuiksoo meenutas, et 2007. aastal tehti kõik võimalik ja pingutati ehk ülegi, et paista Euroopas silma taastuvenergia osakaalu suurendamises riigi energeetikas.

"Ma pole sugugi kindel, et kui see arutelu oleks toimunud praegu ja selgelt paremini informeeritud oludes kui toona, oleks otsus olnud samasugune. Urmas Sõõrumaa aga on tõestanud end taas kui hea strateeg ja asjatundja sõltumata sellest, kas see kellelegi meeldib või mitte," leidis poliitik.

Reedel ilmunud Äripäev kirjutas, et sel aastal ligi miljard krooni toetusraha saavate elektritootjate omanikud peavad tänama ettevõtja Urmas Sõõrumaad, sest riigikogu arvestas toetusi määrates Sõõrumaaga seotud olnud Väo soojuselektrijaama ettepanekutega ja põlgas ära majandusministeeriumi soovitatud määrad.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077