ABB vajab uusi töötajaid

Seoses tootmismahtude suurenemisega kavatseb Eesti juhtiv energeetika- ja automaatikatehnoloogiaettevõte ABB AS värvata lähikuudel sadakond uut töötajat, teatas ettevõte. ABB vajab juurde nii tootmistöötajaid kui insenere.

„Täiendava tööjõu vajaduse on tinginud turu järk-järguline taastumine,“ märkis ABB Balti riikide juht Bo Henriksson. „Taastumas on ka meie jaoks eriti oluline globaalne tuuleenergia turg. Ehkki Eestisse jõuavad globaalsed arengud viivitusega, on juba selgelt näha elavnemise märke.“

ABB elektrimasinate tehasesse Jüris on juba alates aprillist võetud tööle paarkümmend töötajat ning lähiajal on plaanis värvata juurde veel paarkümmend inimest, kelle igapäevane töö saab olema seotud just tuulegeneraatorite ja nende komponentide valmistamisega. „Alustame järgmise aasta alguses uute ja suuremahuliste tellimuste täitmisega, kuid töötajaid vajame juba praegu, sest inimesed on vaja ka välja õpetada,“ kinnitas elektrimasinate tehase juht Matti Pekkarinen.

Lisaks nimetatud paarikümnele töökohale kavatseb ABB käesoleva aasta sees värvata juurde veel üle poolesaja tootmistöötaja nii elektrimasinate tehasesse kui samuti Jüris asuvasse madalpingeajamite tehasesse.
Koheselt on ABB valmis tööle võtma insenere. „Inseneride osas on ka tööpuuduse aegadel pidev defitsiit, millega puutuvad kokku kõik tööstusettevõtted,“ kinnitas Bo Henriksson.

Täna on ABB Eesti tööstusettevõtete hulgas üks suuremaid tööandjaid, kus töötab üle 900 inimese.
Töötukassa andmetel oli juuni lõpus registreeritud 81 050 töötut ehk 12,5% 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust.

Osale arutelus

  • Jaana Pikalev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara