Autor: Jaana Pikalev • 6. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia: mais kasvas elektritarbimine 8%

Eesti Energia finantsdirektor Margus Kaasik ütles Äripäevale, et majandusaktiivsuse tõusust tulenev elektritarbimise kasv on olnud märgatav ning mais ulatus tarbimise kasv juba 8%-ni.

„Majandusaktiivsuse tõusust tulenev elektritarbimise kasv on olnud märgata juba alates märtsikuust ja elektritarbimise kasvav trend jätkus ka maikuus, kui tarbimise kasv ulatus juba 8%-ni,“ rääkis Kaasik.

Tema sõnul on veelgi suurem muutus toimunud Eesti Energia elektritootmise mahus, sest turuolukord on soodsam kui aasta tagasi ja lisaks on vähenenud elektrienergia import.

„Elektrienergia müügi jagamine ekspordiks ja kodumaiseks müügiks on Nordpooli elektribörsi käivitamisega muutunud väheoluliseks, sest Eesti Energia elektrimüük Nordpooli Soome piirkonda on asendunud müügiga Nordpooli Eesti piirkonda,“ selgitas Kaasik. „Lähemas tulevikus võib asenduda ka Leetu-Lätti müük müügiga Nordpooli Eesti piirkonda,“ möönis finantsdirektor, mistõttu on asjakohane eristada pigem hulgi- ja jaemüüki.

Prognoose elektritootmises aasta teiseks pooleks Kaasik ei avaldanud. „Ettevaatavalt on elektritarbimise muutus käimas kaasas majandusaktiivsuse muutusega,“ jäi ta napisõnaliseks. Lähipäevil avaldatakse ka juuni andmed elektritootmise kohta.

Statistikaameti andmete kohaselt  tootsid tööstusettevõtted 2010. aasta mais 17% rohkem toodangut kui eelmise aasta mais.

Elektrit  toodeti mais 65% rohkem ja 19% rohkem soojust kui 2009. aasta mais. Energiatoodang suurenes peamiselt tootmise elavnemisest tingitud suurema energianõudluse ning elektri ekspordi kasvu koosmõjul.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077