Prantsuse firmad liituvad Vene gaasijuhtme projektidega

Prantsuse kaks suurfirmat Electricite de France SA ja GDF Suez SA liituvad Venemaa Euroopa-suunaliste gaasijuhtmeprojektidega.

EDF saab vähemalt 10%-se osaluse South Stream torujuhtmes, mis kulgeb Musta mere alt, ning GDF Suez 9%se osaluse Läänemere Nord Streamis, vahendas agentuur Bloomberg.

„See on hea tulemus,“ ütles GDFi juht Gerard Mestrallet eile enne Peterburi rahvusvahelise majandusfoorumi raames toimunud allkirjastamistseremooniat, millest võtsid osa nii Venemaa president Dmitri Medvedev kui ka Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy. Tehingu hinda Mestrallet ei avalikustanud.

Gazpromi juhi Alexei Milleri sõnul võib EDF South Streami torujuhtmes saada kuni 20%se osaluse. Oma 50% suurust osa Gazprom vähendada ei plaani, prantslaste osa kasvab Itaalia Eni osaluse arvelt. Praegu kuulub itaallastele projektis 50%.

Nord Streamis on nii BASFile kuuluv Wintershall AG kui ka E.ON Ruhrgas AG nõustunud müüma 4,5% suuruse osaluseGDF Suezile, vähendades oma osaluse 15,5%-le. Gazpromile kuulub 51% ning Hollandi Gasunie NV-le 9%.

Osale arutelus

  • Sirje Rank

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara