Autor: Indrek Kald • 27. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus lükkas Elveso nõude Luterma vastu tagasi

Tallinna ringkonnakohus jättis eile jõusse varasema Harju maakohtu otsuse, seega ei pea AS Luterma tasuma ASi Elveso poolt nõutud ülereostustasu ja arvestatud viiviseid kokku ligikaudu 27 miljoni krooni ulatuses.

"Ringkonnakohtu otsus kinnitab veelkord, et Elveso ülereostustasude nõue Luterma vastu on põhjendamatu," ütles Luterma õigusteeninduse juht Allan Viirma.

"Ringkonnakohus leidis, et varasem maakohtu otsus AS Elveso hagi rahuldamata jätmise kohta on seaduslik ja põhjendatud. Sarnaselt ASiga Luterma tõdes ka teise astme kohus, et ükski AS Elveso apellatsioonkaebuse väide ei anna alust kohtuotsuse tühistamiseks," lisas ta.

Lutermat kohtus esindanud büroo Glikman & Partnerid advokaadi Paul Kerese sõnul näitas otsus, et seadus kehtib õigusriigis universaalselt ka monopoolsete struktuuride kohta. "Ringkonnakohus leidis otsuses, et iga teenusepakkuja peab tõendama teenuse osutamist. Elveso väiteid selle raskendatuse või ebamõistlikkuse kohta ei pidanud kohus tõsiseltvõetavaks," selgitas ta.

Eilse otsusega jäävad menetluskulud Elveso kanda. Otsuse peale võib kassatsioonikorras kaevata riigikohtule.

Vaidlus puudutas aastaid 2004-07. Elveso väitel ületas kommitootmise Rae valda kolinud Kalevi heitvesi reostusnorme, Kalev aga ülemäärase reostuse arveid ei aktsepteerinud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077