15. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalev võib nõuda veefirmalt Elveso kahju hüvitamist

Kommifirma Kalev võib nõuda tal täna kraani kinni keeranud vee-ettevõttelt Elveso tasu "alusetu vee sulgemisega tekitatud kahju hüvitamiseks".

ASi Kalev õigusnõuniku Allan Viirma sõnul pöördub AS Kalev lähiajal ka konkurentsiameti poole, et turgu valitsevat seisundit omava veeettevõtja tegevusele hinnang saada. "Kui konkurentsiameti sekkumine ei vii veekraani avamiseni, kaalub AS Kalev võimalust pöörduda kohtusse kohustamaks ASi Elveso teenuse osutamist jätkama. Kohtusse pöördumise korral peame ilmselt esitama ka hagi alusetu vee sulgemisega tekitatud kahju hüvitamiseks," sõnas Viirma.

Kalevi õigusnõuniku sõnul oli neile üllatuseks Elveso "jõhker möödavaatamine hea usu põhimõttest ja kehtivast seadusest." Veekraani kinnikeeramist meie lepingupartneri poolt näen kui täiesti pahatahtlikku käitumist, ütles Viirma.

"Esiteks väitis AS Elveso eile, et juhul, kui AS Kalev ilmutab mingitki initsiatiivi vaidlusküsimuse lahendamiseks, on AS Elveso valmis läbirääkimisteks ja hoiduma veekraani sulgemisest. AS Kalev näitas üles initsiatiivi ja head tahet ning tasus eile enam kui poole ASi Elveso poolt nimetatud võlgnevusest. Vaatamata sellele jätkab AS Elveso väljapressimisele sarnanevat käitumist ja sulges veekraani," selgitas Viirma.

Viirma sõnul rõhutas konkurentsiamet eelmise aasta 12. novembril Elveso suhtes tehtud otsuses, et veeteenuse osutamise lõpetamist ei saa Elveso põhjendada üksnes kliendi poolt tasu mittemaksmisega. "Seadusega mittekooskõlas olev teenuse lõpetamine võib kaasa tuua turgu valitseva seisundi kuritarvitamise Elveso poolt," ütles Viirma.

AS Kalev Chocolate Factory teatas täna, et vaatamata veekraani kinnikeeramisele Elveso poolt jätkab Kalev tarnimist tõrgeteta. Probleemi lahendamiseks pöördub Kalev ka konkurentsiameti poole.

Kalevi tootmisjuhi Mait Nilsoni sõnul häirib veekatkestus tootmistegevust, kuid kuna ettevõttel on ka alternatiivsed võimalused vajaliku vee hankimiseks, suudetakse tootmist jätkata juba täna. "Suudame tehase töö taastada pärastlõunaks. Meil on olemas ka kuuks ajaks piisav valmistoodangu laovaru, tänu millele suudame täita kõigi tarneklientide vajadused," ütles Nilson.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077