Autor: Anne Oja • 20. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mathiesen manitseb riigi võlakirjade kulu tuluga võrdlema

Endine riigikassa juht ja praegune SEB Varahalduse juhatuse liige Ülle Mathiesen ütles Äripäevale, et Eesti saab kindlasti laenu, kui finantsturgudel säilib usaldusväärsus riikide kui laenajate vastu. Samas tuleb eelnevalt veenduda, et laenu kasutamisest saadavat tulu ületaks laenu teenindamise kulusid.

"Kui finantsturgudel säilib usaldusväärsus riikide kui laenajate vastu, õnnestub Eestil kindlasti rahvusvahelisele turule suunatud võlakirju emiteerida," sõnas Mathiesen. "Intressi puhul saaksime kommenteerida võimalikku krediidipreemia suurust. Preemia oleks hetkel emiteerides ca 1-1,50% + korralduskulud. Preemia sõltub suuresti tehingu ajal turul valitsevatest meeleoludest ja müügistrateegia ning meeskonna edukusest."

Endine riigikassa juht lisas: "Iga võetava laenu puhul, olenemata selle vormist, on alati oluline kaaluda, et selle kasutamisest saadav tulu oleks suurem kui selle teenindamise kulud."

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077