Mathiesen manitseb riigi võlakirjade kulu tuluga võrdlema

Endine riigikassa juht ja praegune SEB Varahalduse juhatuse liige Ülle Mathiesen ütles Äripäevale, et Eesti saab kindlasti laenu, kui finantsturgudel säilib usaldusväärsus riikide kui laenajate vastu. Samas tuleb eelnevalt veenduda, et laenu kasutamisest saadavat tulu ületaks laenu teenindamise kulusid.

"Kui finantsturgudel säilib usaldusväärsus riikide kui laenajate vastu, õnnestub Eestil kindlasti rahvusvahelisele turule suunatud võlakirju emiteerida," sõnas Mathiesen. "Intressi puhul saaksime kommenteerida võimalikku krediidipreemia suurust. Preemia oleks hetkel emiteerides ca 1-1,50% + korralduskulud. Preemia sõltub suuresti tehingu ajal turul valitsevatest meeleoludest ja müügistrateegia ning meeskonna edukusest."

Endine riigikassa juht lisas: "Iga võetava laenu puhul, olenemata selle vormist, on alati oluline kaaluda, et selle kasutamisest saadav tulu oleks suurem kui selle teenindamise kulud."

Osale arutelus

  • Anne Oja

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara