Konkurent peab biodiisli tootja pankrotti paratamatuks

Paldiski biodiislitehas valmis madalseisu ajaks ja sellisel juhul on pankrot paratamatu, leidis BioOil OÜ tegevjuht Taisto-Taimo Kängsepp.

"Majandussituatsioon trehvas Paldiski tehasele selline - rapsiõli, nafta ja biodiisli võimalik müügihind - seal polnud piisavat katet, et tootmine ära tasuks. Paldiski biodiislitehas valmiski selleks ajaks, kui oli täielik madalseis," kommenteeris Kängsepp.

Ta selgitas, et Euroopa suurtootjad, kelle investeeringud olid majanduskriisi ajaks tagasi teenitud ja laenud makstud, saavad mõnda aega kahjumiga toota. Uuel tehasel, mis laenurahaga püsti pandud, sellist võimalust pole.

"Pankrott on majandust tervendav nähtus ja täiesti normaalne. Ei ole midagi erilist, ettevõte läheb pankrotti, müüakse pankrotiprotsessis vara maha, tulevad uued omanikud. Pank tõdeb, et oli halb laen, nemad on hapude laenudega harjunud, mõned miljonid siia sinna," avaldas Kängsepp arvamust.

Kängsepp lisas, et keegi vast ikka jätkab Paldiskis tootmist. "Kes ette teab, kuidas maailmas läheb, sellel läheb hästi. Mina ei tea ja keegi ei tea, millal see asi pöördub. Ükski sektor ei ole igavesti madalseisus, ikka on paremaid ja kehvemaid aegu. Kehvemad ajad on nüüd päris pikalt kestnud, millal see läbi saab, kes seda teab," lisas ta.

BioOil pole mõned aastad biodiislit tootnud, sest see ei tasu end praegu ära.

"Me oleme väiksed tootjad, väiksed mahud, väiksed riskid. Sellised nagu umbrohi, ei hävine, on vintsked tegijad, aga need, kes suurelt teevad, jätavad kedagi rahast ilma, kui kehvasti läheb," märkis ettevõtja.

Osale arutelus

  • Jaana Pikalev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara