Autor: Anne Oja • 11. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ansip sillutab Jordaanias Eesti põlevkiviärile teed

Peaminister Andrus Ansip kohtus täna Jordaania kuninga Abdullah II-ga, lubades Eesti Energia põlevkiviprojekti edukuse korral piirkonda ka teisi Eesti investoreid.

Ansip tutvustas Jordaania kuningale Eesti nägemust kahe riigi vahelisest koostööst märkides, et juhul kui põlevkivienergeetika projekt osutub edukaks, toob see piirkonda investeerima ka teisi Eesti ettevõtteid, edastas valitsuse pressibüroo.

„Eesti Energia projekti edukas elluviimine kasvatab usaldust kahe riigi vahel, millele põhineb majandusliku koostöö edu,“ ütles Ansip. „Praegu ühendab meid huvi põlevkivienergeetika vastu, kuid arvan, et suur potentsiaal on ka IT-sektoris ja turismialal.“

Jordaania kuningas pakkus Eestile ühiseid kõrbetreeningud Afganistani missiooni sõduritele.

Täna õhtul allkirjastatakse peaministri visiidi raames kontsessioonileping Eesti Energia ja Jordaania valitsuse vahel Attarat Um Ghudrani põlevkivimaardla varude kasutamiseks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077