Autor: Anne Oja • 13. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hekoteki juht: hoiame oma andmetel ja inimestel silma peal

On selge, et avalikult sellest rääkida ei saa, vastas ASi Hekotek juht Heiki Einpalu otseselt päevaküsimusele, kuidas kaitsed enda ettevõtet tööstusspionaaži eest.

„Võib ju nii kaitsta, et kedagi ei usalda ja üldse ei lase kedagi ligi, kuid meie ala spetsiifika on selline, et iga projekt erineb teisest,“ laiendas Einpalu oma vastust. „Mingit standardtoodet, mida võiks varastada, meil pole. Ka patenteeritud lahendusi pole meie valdkonnas väga palju.“

Einpalu sõnul pole jooniste varastamine arvutist lihtne, sest seda peab ikkagi oskama. „Hoiame oma andmetel ja inimesel, kes andmetega kokku puutuvad, kahtlemata silma peal, et avastada vargus võimalikult kiiresti,“ võttis Einpalu oma lühikommentaari kokku.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077